КАКО ДА ОБЕЗБЕДИМЕ КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА НАШЕТО ДЕТЕ

Објавено на: 04/09/2017

Со почетокот на новата учебна година овој месец околу 275 000 ученици повторно седнаа во училишните клупи. Речиси 20 илјади првачиња ги направија првите чекори по својот едукативно-образовен пат. Повеќе од 200 илјади основци и средношкоцли го продолжија своето едукативно патувањето.

Ова патување содржи многу значајни моменти – години на школување, испити, приемни испити за високо образование, професионални курсеви. Моменти кои подрзбираат вистинска инвестиција во знаењето на Вашето дете и неговата иднина.

Образованието и едукацијата се мост помеѓу соништата на децата и реалноста. Мост кој го поминуваме за да се оствари одговорот на прашањето „Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?“. Секој родител сака на своите најмили да им обезбеди квалитетно образование, но квалитетното образование подразбира сериозна инвестиција. Со оглед на зголемените трошоци за образование, се наметнува како нужност навремено постепено планско штедење..

Со почетокот на новата академска учебна година речиси 60 илјади студенти ќе го продолжат процесот на свое усовршување, и речиси исто толку семејства ќе се изложат и на дополнително задолжување во насока на обезбедување на потребни средства за оваа инвестиција.

Кроациа Осигурување – Живот Ви нуди безбеден начин да создадете капитал во насока на обезбедување на најдобра едукација за своето дете. Со склучување на КОКО - полиса на најрана возраст на Вашето дете, испланирајте ги заштедите и исплатите за образование на Вашето дете, на начин прилагоден на образовното патување.

Примарна препорака за потребите од КОКО – полиса е планот за сигурно и квалитетно образование на Вашето дете. Коко детското штедно осигурување претставува сигурен облик на штедење со истовремено осигурување. Затоа топло Ви препорачуваме КОКО детско штедно осигурување како решение кое обезбедува  потребни средства за сигурна и просперитетна иднина на Вашето дете.

 КОЛКУ ВИЕ ИМАТЕ ЗАШТЕДЕНО ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ВАШЕТО ДЕТЕ?