Croatia osiguranje

Croatia Osiguranje - Загреб

Croatia Osiguranje dd. Zagreb e основана во далечната 1884 година – денес на осигурителниот пазар во Југоисточна Европа со својата 130 годишно успешно работење претставува синоним за сигурност и квалитет. 

- Во 1990 Croatia Оsiguranje прерасна во акционерско друштво - најголемиот дел одакциите се во државна сопственост;

- Во 1905 во своето портфолио го воведе Животното осигурување - 110 години искуствово осигурувањето на Живот;

- Прва осигурителна компанија во Хрватска и во регионот која е ISO сертифицирана -особено за осигурување на Живот;

- Во 2009 година „Croatia Osiguranje – Загреб“ е прогласена за најуспешна осигурителнакомпанија во југоисточна Европа, а добитник е и на четири златни и една една кристалнакуна од страна на Хрватската стопанска комора во категоријата „Најдобар Осигурител“.

- Во 2014 година АДРИС ГРУПА го купува мнозинскиот пакет акции во Croatia Osiguranje. Адрис Група е една од деловно најуспешните компании во регионот, а и лидер по критериумите на профитабилноста, компетентност и иновации. 

Групацијата „Croatia Osiguranje“ денес бележи 130 години успешно работење со застапеност во Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија и Србија.